MÜSLİM VE GAYRİMÜSLİM ÜLKELERDE HELAL VE TAYYİB ÜRÜN TİCARETİNDEKİ MESELELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ
Dünya üzerinde 112 ülkeye yayılmış 2 milyar Müslüman tüketici potansiyeline sahip Helal gıda pazarının, yıllık 1 trilyon dolarlık bir potansiyele sahip olmasına karşın, 350 milyar dolarlık fiili işlem hacmine sahip olduğu tahmin edilmektedir. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney ve Güneydoğu Asya ile Çin’deki geniş Müslüman kitleler, Helal ürünler için çekici bir pazar oluşturmaktadır.
Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER, “Müslim Ve Gayrimüslim Ülkelerde Helal Ve Tayyib Ürün Ticaretindeki Meseleler Ve Çözüm Önerilerimiz” başlığıyla 2 milyar Müslüman tüketicinin Helal gıdayı benimsemesi sağlandığı takdirde, global Helal gıda pazarının yıllık 1 trilyon dolara ulaşması rahatlıkla mümkün olacağı üzerinde durmuştur.
Prof. Dr. Hasan DOĞRUYOL, “Aldığınız Hazır Gıdanın İçeriğini Kontrol Edin” başlığıyla önemsemeden yediğimiz gıdaların bizleri sağlık açısından nasıl etkilediği üzerinde durmuştur.
Dr. M. Şerafeddin KALAY, “Allah’ın En Hayırlı ve En Sevimli Beldesi” başlığıyla Kâbe’nin neden kutsal ve önemli olduğu üzerinde durmuştur.
Fatih KALENDER, “Kurbana Dair Birkaç Mesele” başlığı ile önümüzdeki günlerin Kurban Bayramı olması dolayısıyla bizlere kurbanın hikmeti ve nasıl olması gerektiği üzerinde durmuştur.
Merve DİBEKÇİ YURTSEVER, “Vitamin Nedir?-2” başlığıyla vitamin kayıplarını ön-leme ile ilgili tavsiyeler üzerinde durmuştur.
Merhum Abdülmetin BALKANLIOĞLU, “Helal Lokma Mücadelesi Cephedeki Savaş Gibi Kutsaldır !” başlığı ile 2013 yılında konuşmacı olarak katıldığı Helal Fuarındaki konuşmasının makale halini bulabilirsiniz.
Yrd. Doç. Dr. Yılmaz KAYA ve Yunus Emre ARVAS’ ın “Genetiği Değiştirilmiş Bitkilerin Olumsuz Etkileri” başlığıyla bu bitkilerin hem insan sağlığına hem de çevreye ve biyoçeşitliliğe etkilerini anlattığı aynı zamanda sunmuş olduğu çözüm önerileri üzerinde durmuştur.
Ecz. Hilmi BAKIR, “Yaz Aylarında Bulunan Tıbbi Bitkiler ve Dikkat Edilecek Hususlar” başlığı ile bu mevsimde yetişen bitkilerin nasıl kurutulması gerektiği, nasıl saklanması gerektiği ve ne için kullanması gerektiği üzerinde durmuştur.
GİMDES Baş Denetçisi Kimyager Timuçin GÜNESEN, “Güneş Koruyucuları” başlığıyla zararlı güneş ışıklarından korunma yöntemleri üzerinde durmuştur.
Ve son olarak Diyetisyen Havva ARIN’ ın “Yaza Özel Salata Tarifleri” başlıklı enfes tarifleri bulabilirsiniz.