Dün Çanakkale’yi geçmek isteyenler, bugün sanki intikam alırcasına boğazımıza zerk ettiği haram kaynaklı ürünler ile nesillerimizi tahrip ettiler. Bundan dolayı ne yediğini merak etmeyen helal lokmaya duyarsız nesiller ortaya çıktı. Ümmetin tek kurtuluş yolu yeniden helal yaşantıya dönmesidir. Bu helal yaşantının en önemli halkası ise helal lokma şuurudur. Bu ruhu verecek eğitim kurumları olan Daru’l Halal Medrese Kurumlarını bir an evvel kurmamız gerekmektedir. Bu dertle yola çıkarak hazırladığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.
Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER Beyefendi “İdeal İslâm Nesli Helal Lokmasız Olamaz!” konulu makaleyi kaleme almıştır.
Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendiye ait makalede “Evlât ve Mes’ûliyet” konusu ile evlatlarımızın İslâm’a uygun, salih ve salihalar olarak yetiştirilmesi hususundaki mes’ûliyetlerimiz konu alınmıştır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed YÜCEER Beyefendi “İslam’da Helal ve Tayyib Kavramları” konusunu ele almıştır.
Prof. Dr. Es’ad COŞAN Hocaefendiye ait makalede ise “Altın Bir Nesil Yertiştirmek!” konusu ile evlatlarımızın karşılaşabileceği tehlikelerden ve onları muhafaza etmemizin ehemmiyetinden bahsedilmiştir.
GİMDES Makale Yarışması Dördüncüsü Hacer DULKAR SALİH Hanımefendi “Sürdürülebilir Boykot İçin Neler Yapabiliriz?” konusunu kaleme almıştır.
Hilal ÖZKAN Hanımefendi “İffetli Nesillerin Yetişmesinde Helal Gıdanın Rolü” konusu ile helal ve tayyib gıdanın hayatımızı şekillendirmedeki önemine vurgu yapmıştır.
Almanya’da 1983 yılında yayınlanan Hicret Dergisi’nin “İslâmcı Gençlik, Birliğe Doğru” konulu yazısı yer almakta olup içeriği ile aradan yıllar geçmesine rağmen günümüzdeki kanayan yaralara merhem niteliğindedir.
GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendinin kaleme aldığı “Gül ve Şifa” başlıklı makalede şifa kaynağı gülün faydaları ve kullanım alanlarından bahsetmiştir.
Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi “Sürdürülebilir Helal ve Tayyib Yaşam 2” konulu makaleyi kaleme almıştır.
“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY YAFEZ Hanımefendi süt ürünleri ve bal hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.
Ayrıca dergimizde Uzman Diyetisyen Nesrin KIR ALKAN Hanımefendinin “Şifalı Çorba Tarifleri” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.
Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.