Batının kontrolünde olup da, haram yemeden, harama bulaşmadan bu dünyayı terk etmek gerçekten babayiğit işidir.Yiyip içtiklerimizden giydiklerimize kadar sahip olduğumuz her şeyde hassasiyet göstermek elimizdedir.
Nasıl bir gıda üretimidir ki ülkemizde ve diğer Müslüman ülkelerde helallik haramlık şüphelerini bertaraf edemiyoruz.Bu nasıl bir gıda sanayisi ve sanayicileri ki %99’u Müslüman tüketicisine ‘’Mamulüm helaldir, Allah için korkmadan yiyebilirsiniz’’ garantisini veremiyor?
Dergi içeriğinde, Batı modernitesinin gıda üretiminde yaptığı tahribatlara dikkat çekildi. Özellikle tohum ve palmiye yağı konusunun küresel boyutu incelendi.
Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER, ‘’Batı Kökenli Modernite ve Kaybettirdikleri’’ konusu ile geçmişimizde Müslüman toplumlarda helal-haram ayrımı üzerinde durarak, entegre gıda endüstrisi kavramının ortaya çıkması sonucunda nasıl bir değişim yaşadığımızı anlatmaktadır.
Dr.Halim AYDIN, ‘’Tohumda Tufan’’ yazısında küresel tarım ticaretinin 1970’li yıllardan itibaren günümüze kadar işleyişindeki ve özellikle gen konusunda gerçekleştirdikleri politikalar hakkında bilgilendirmektedir.
Dr.M.Şerafeddin KALAY, ‘’Alış-Verişi Fesada Uğratmayınız!’’ ,konulu yazısında ticaret hayatımızda Müslümana yakışan davranış biçimleri hakkında bilgi vererek tavsiyelerde bulunmaktadır.
Doç.Dr.Yılmaz KAYA, Yunus Emre ARVAS, ‘’Palmiye Yağına Genel Bir Bakış’’ yazısında son günlerde kamuoyunda çok tartışılan konu olan palmiye yağı hakkında detaylı bilgi vermektedir.
E 904- Şellak konusunda Diyetisyen, Özlem YILDIZ, Hadislerle Helal Beslenmenin PrensipleriGİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi,Saadettin EKİNCİ,Psikolog, Emel YILDIRIM,Çocuklarda Helal ve Doğru Beslenme, Helal Tariflerde Emine ARSLAN yazıları ile helal ve tayyib yaşantımız hakkında bilgi vermektedirler.