HELAL YAŞAM REHBERİ 98. SAYI ÇIKTI VE ARTIK ONLİNE OLARAK DA SİZLERLE!

Modern insanın Helal lokma ve Helal tüketimine giden yolunu aydınlatmaya çalışan, her yeni sayısında helal yaşama ait önemli hususları konu alan GİMDES’in Helal Yaşam Rehberi dergisi “Helal Lokma, Helal Gıda ve Helal Tüketim Bilinci” misyonu ile 2024 yılı Eylül-Ekim ayı itibariyle 98. Sayıya ulaşmıştır. Yayın hayatına basılı dergi olarak devam eden Helal Yaşam Rehberi Dergimizin basılı olarak yayını devam ederken bunun yanında artık Online PDF olarak siz değerli okuyucularımız ile buluşacağını bildirmekten, daha geniş kitlelere ve kilometrelerce ötedeki gönüllü kardeşlerimize en kolay şekilde ulaşacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Aşağıdaki linke tıklayarak Helal Yaşam Rehberi dergimizin 98. sayısını satın alıp indirerek istifade edebilirsiniz.

HELAL YAŞAM REHBERİ 98. SAYI E-DERGİ

HELAL YAŞAM REHBERİ 98. SAYI

Vefâkârlık; peygamberlere, velîlere ve fazîlet sahibi kimselere lutfedilmiş zirve bir vasıf olarak, beşerî hayatı en yüce bir seviyede taçlandıran mânevî bir haslettir. Bu ulvî his, sevilen veya sevilmesi gereken kimselere verilen kıymetin bir ölçüsüdür. Vefâ duygusuna sahip olmayan kimseler; sadece kendini, zevkini ve menfaatini düşünen bencil ve nâdan kimselerdir. Vefâ, sözlük manası itibari ile, borcu ödemeyi ve bir sözü yerine getirmeyi ifade eder. Vefânın en basit kısmı budur. Bu dertle ele aldığımız sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER “Vefa Nedir Bilir Misin?” konusunu kaleme almıştır.

Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendi tarafından kaleme alınan “İslâm’da Vefa” isimli makalede Rasûlullah Efendimize Vefâ, Mü’min Kardeşe Vefa, Anne-Babaya Vefa, Akrabaya Vefa konuları işlenmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed YÜCEER Beyefendi “Endüstriyel Gıda Üretimi ve Yemek Servisi Endüstrisinde Boykot” konusunu ele almıştır.

Merhum İlahiyatçı Cemaleddin KAPLAN Hocaefendiye ait “İslam’dan Taviz Vermenin Hükmü” konulu makale, Hz. Musa (as) hayatından örneklerle kaleme alınmıştır.

GİMDES Makale Yarışması üçüncüsü Sevde YERİNDE Hanımefendi ise “Rızık Lokması” isimli makalesinde helal ve tayyib yaşamın ehemmiyeti üzerinde durmuştur.

GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendi “Turşu” konulu makalesinde turşunun tarihçesi, turşunun faydaları ve turşu tariflerinden bahsetmiştir.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Dr. M. Şerafeddin KALAY Hocaefendiye ait makalede “Asıl Gaye Şuuru” konusu ile imanın tadı, aile hayatının ehemmiyeti ve vaatlere sadakat konusu üzerinde durulmuştur.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan DOĞRUYOL Beyefendi “İnsan Sağlığı ve Çevreye Zararlı Katkı Maddeleri” konulu makalesini ele almıştır.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi “Bir Medeniyet Projesi – Sürdürülebilir Helal ve Tayyib Yaşam” konulu makaleyi kaleme almıştır.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY YAFEZ Hanımefendi unlu mamuller ve meyve suları ile ilgili yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Uzman Diyetisyen Nesrin KIR ALKAN Hanımefendinin “Muhtelif Sirke Tarifleri” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll Up