GİMDES Yayını olan HELAL YAŞAM REHBERİ Dergisinin 56. sayısı:
-Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER , Müslümanlar için Helal ve Tayyib kavramı son derece önemli ve kutsal bir kavramdır. Sadece bir etiket ya da bir yafta değildir. Bu kavramı Kuran’ı Kerim’de bize bildiren Rabbimiz, içini de doldurarak bizlere emanet etmiştir.
-Prof.Dr. Tevhit AYENGİN, ”Helal ve Haramla İlgili Genel Prensipler” yazısında Müslümanın hareket alanını belirleyen serbest ve kırmızı çizgilerden oluşan alanları izah etmektedir.
-Prof.Dr. Mustafa NUTKU, “Kurban ve Gazoz” konulu yazısında, Allah’ın rızası lezzetli fakat en azından ‘şüpheli’ gazozları içmekle mi kazanılır; yoksa haramdan veya en azından şüpheliden kaçmakla mı? Olur konusunun boyutlarını ele almaktadır.
-Yrd.Doç.Dr. Muhammed YÜCEER,” Dikkat! Günlük Yeme İçme Kültürümüze Böcek ve Haşeratları Sokmaya Çalışıyorlar” başlığıyla azalan kaynaklar ve artan dünya nüfusunun beslenme ihtiyacının karşılanması amacıyla böceklerin gelecekte alternatif protein kaynağı olabileceği tehlikesi üzerinde durmuştur.
-Prof.Dr. Hasan Tahsin FEYİZLİ, ‘Helal ve Haram Konusuna Kur’an Penceresiden Bakış’ konulu yazısında Allah’ın Helal ve Tayyib beslenme konusundaki çağrı ve emirlerinden söz etmiştir.
-Fatih KALENDER ‘Helal-Haram ve Mekruh’, kavramlarını önemi üzerinde durmaktadır
-Muhammed Volkan ÖZKAN,Ebû Zeyd el-Belhî’nin Mesâlihu’l-Ebdânve’l-Enfüs adlı eserindeki sağlık tavsiyeleri incelemektedir. Bundaki amaç, kitaptaki bilgilerin doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmak değil, bilgi sahibi olmaktır.
-Arzu SARITAŞ ise ’ Brusella Hastalığı-Malta Humması’ yazıları ile Helal ve Tayyib yaşantımız hakkında bilgi vermektedirler.
-Diyetisyen Havva ARIN, ise, ‘Kış Hazırlıklarımız, Gıdaları Güvenli Saklama Yöntemleri’nden söz ederek mevsime uygun tariflerler vermektedir.