HELAL YAŞAM REHBERİ 95. SAYI ÇIKTI!

“Nefsini bilen Rabbini bilir.” Gaflet uykusundan uyanmanın vakti geldi, geçiyor bile. Hayat telaşesinde koştururken Müslüman olmanın hangi şartlarını yerine getiriyoruz? Namaz kılıyoruz ama namazlarımızı ne kadar şuurlu ve huşu içinde kılabiliyoruz? Bizleri uyutan ve uyuşturan faktörler nelerdir? Müslümanın hayatında hedef (gâye) kavramının yeri ne olmalıdır? Evet, böyle bir hitaba muhatap olan şuurlu bir Müslümanın öncelikli hedefi, bu soruya cevap bulmak olmalıdır. Zîra bu soruya bulacağı cevaplarla hayata geliş maksadını ve vazifesinin ne olduğunu öğrenecektir. Bu dertle yola çıktığımız sayımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER Beyefendi “Uyan Ey Müslüman!” konulu makaleyi kaleme almıştır.

Mehmed Zahid KOTKU (ks) Hazretleri’ne ait makalede “İsâr” konusu ile cömertliğin ve isâr kelimesinin hakiki mânası anlatılmıştır.

Doç. Dr. Muhammed YÜCEER Beyefendi “Gıda Tedarik Zinciri ve Boykot” konusu ile boykot kavramını çeşitli perspektiflerden ele almıştır.

Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendinin kaleme aldığı “Gıda Sadece Bedeni Mi İmar Eder?” isimli makalede gıdanın manevi hayata ve ibadete olan tesirlerinden bahsetmiştir.

Dr. M. Şerafettin KALAY Beyefendi’ye ait makalede “Varlığın Şımarıklığı, Yokluğun Sızlanması” konusu ile her iki halde de meydana gelen imtihanlar ve karşılaşılan durumlar ele almıştır.

GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendinin kaleme aldığı “Neden Gıda Işınlanması Yapılıyor?” başlıklı makalede hangi ürünlerin radyasyona maruz kaldığı ve radyasyon çeşitlerinden bahsedilmiştir.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Ali Nihat ESKİOĞLU Beyefendi kaleme aldığı makalede “Mikroplardan Korkmayın, Onlara Zemin Hazırlamaktan Korkun!” konusunu kaleme almıştır.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi “İnsanın Anlam Arayışı-3” konulu makalesi ile hayatın anlamlandırılması hususunu çeşitli noktalardan kaleme almıştır.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Hasan Tahsin FEYİZLİ Beyefendi “Haram ve Helalin Hayata Etkileri” konusunu ele almıştır.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde GİMDES Teknik Bilim Kurulu tarafından kahve ve palm yağı hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusu kritik kontrol noktalarıyla ele alınmıştır.

Ayrıca dergimizde Veteriner Hekim Arzu SARITAŞ Hanımefendinin “Mutfağımıza Biraz Daha Zaman Ayıralım. Yemek Araç Mı? Amaç Mı?” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda ilk defa okuyucu köşesinde bir şiir sayfası ekledik beğeneceğinizi ümit ediyoruz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Helali ve Sağlıklı ürünleri arayan kardeşlerimizi HALAL DUNYA MARKETLERİMİZ’e davet ediyoruz

Tüm GİMDES Helal Ve Tayyib Sertifikalı Firmalarımızı görmek isterseniz TIKLAYINIZ…. GİMDES HELAL VE TAYYİB SERTİFİKALI FİRMALARIMIZ

Tüm GİMDES Helal Ve Tayyib Sertifikalı Ürünleri satın almak isterseniz TIKLAYINIZ SERTİFİKALI ÜRÜNLER İÇİN HDM MARKET ŞUBELERİMİZ

ONLİNE HALAL DUNYA MARKETİMİZ’den GİMDES Helal Ve Tayyib Sertifikalı Ürünleri satın almak isterseniz TIKLAYINIZ SERTİFİKALI ÜRÜNLER İÇİN ONLİNE HDM MARKET ŞUBEMİZ GİMDES ONAYLI HALAL DUNYA ONLİNE MARKET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll Up