YENİDEN GIDA RAPORU

Bizlere sayısız nimetler veren  Allah’a (cc)  hamd o’nun Resûlü’ne (s.a.v) aline ve ashabına  salât  ve selâm  olsun.

1982 yılında bilimsel ve sistematik fakat yalnız olarak başladığımız ‘’Helâl Gıda’’ arayışımız 30 yılı geride bırakırken, geldiğimiz  nokta, artık bugün 2000’li yıllarda ve bundan sonrada ‘’Helâl Gıda’’ arayışımızda yalnız olmadığımızı göstermektedir.

Bu uzun ve zorlu zaman diliminde, Kur’an ve Sünnet çizgisinde Ehl-i Sünnet yolundan ayrılmadan Helâl Lokma imtihanımızı   vermeye çalıştık. Yeniden Gıda Raporu kitabımın dokuzuncu baskısının yapıldığı bugün aynı düşünce ve duygularla  çizgimizden taviz vermeden Helâl Gıda  ile ilgili çalışmalarımıza devam etmekteyiz.Yeni dönem  çalışmalarımızın içeriğini dokuzuncu  baskımızda bulabileceksiniz.

Bu uzun yılların zorluklarının ardından bugün Türkiye’de gelinen nokta; ruhumuzu ve bedenimizi biraz daha rahatlatmış bulunmaktadır. Çünkü artık Türkiye’de GİMDES’in ihlaslı ekibinin sonuçlandırdığı 200 Helal Sertifikalı Firmanın ürün çeşitleri  bulunmaktadır. Türkiye  küresel helâlin liderliğine doğru  “Tek Ses Tek Yürek’’  misyonu doğrultusunda ilerlemektedir.

Bugün; Helâl Gıda ve Helâl Sertifikalama  toplumumuzun hemen hemen her kesimi tarafından duyularak anlaşılmaya başlandı, öyle ki artık helâl gıda marketlerinin ’’Helâl Lokma’’ isteklisi önemli bir kitle tarafından faaliyete geçirilmesi kaçınılmaz oldu. Uluslararası konferans ve fuar organizasyonları ile Türkiye  ve Dünya’da da Helâl Lokmanın öncülüğünü yapma çalışmalarımız  devam etmektedir.

İnsanlık kendi elleriyle icat ettiği teknolojik  bir çarkın içerisindeki çaresizliğini bugün  daha iyi anlamıştır. Çünkü; Müslüman ümmetin  bütün dünyada  ‘’Helâl Lokma’’ konusunda  uyanışı  başlamış bulunmaktadır.

Müslümanlar olarak bilgimiz ve davranışımız arasında bağ kurarken Kur’an’ın ilahi ikazlarını ’’Helâl Lokmada’’ da dikkate almamız gerektiği konusunda  uyarılarımız ömür boyu devam edecektir. Ümmet-i Muhammed  bir gün  Helâl Lokma’nın huzurunu mutlaka duyacaktır diye ümit etmekteyiz.

Yeniden Gıda Raporu Kitabı bu yeni baskısıyla Helâl Lokmaya giden yolu aydınlatmaya devam ediyor.

’’Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsinizdir.’’

Bu baskıda gerek tashihler ve gerek sayfaların düzenlenmesinde emekleri geçen başta Emine Aksoy, Oğuz Bakar ve diğer kardeşlerime teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Allah Yar ve Yardımcımız Olsun.

Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer

2020 İstanbul


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll Up