HELAL YAŞAM REHBERİ 91. SAYI ÇIKTI!

YENİ MİLENYUM İSLÂM’IN ZAFER MİLENYUMU OLACAKTIR!

Zulmün ve haksızlığın hiçbir zaman ve devirde payidar olamadığını ve olamayacağını müjdeleyen İlahi haber, insanlığa yeni milenyumun başlarında büyük bir armağan sunmuştur. Yirminci asrın son çeyreğinden itibaren kesin olarak görülmeye başlandı ki insanlık artık kabukla, şekille ve siyonizmin aldatıcı oyunları ile oyalanma devrini aşmıştır. Büyük bir değişime, çağlar üstü yeni bir inkilaba hazırlanmaktadır. Bütün dünyaya ibretle bakıldığı zaman açıkça görülen hakikat odur ki; yeni milenyumda dünya gerçek ‘İnkilab-ı Kebir’e hazırlanıyor. Bu inkilab, inşaallah materyalizmin, emperyalizmin ve sömürünün değil, maneviyatçılığın, imanın inkilabı olacaktır. Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER Beyefendi “Yeni Milenyum İslâm’ın Zafer Milenyumu Olacaktır!” konulu makaleyi kaleme almıştır.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Dr. M. Şerafeddin KALAY Hocaefendiye ait makalede “Tükenmez Hazine” konusu ile kanaatkârlığın bereketinden bahsedilmiştir.

GİMDES Gönüllüsü Esma ÇİL Hanımefendi tarafından kaleme alınan makalede “Ahir Zamanda Helal ve Tayyib Gıda Mücadelesi” isimli makalede günümüzde helal ve tayyib yaşam şuurunda olan bireylerin verdiği mücadelelerden bir kesit sunulmuştur.

Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendiye tarafından kaleme alınan “Huzurun Gerçek Adı: İslâm” konusu ile İslâm’ın güzelliklerinden bahsedilmiştir.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Nihat ESKİOĞLU Beyefendi “İbn-i Sina ve Tıp (Hekimlik)” konulu makalesinde İbn-i Sina’nın tıp konusundaki keşiflerini ve hastalıklara karşı bulduğu tedavi yöntemlerini örnek vererek anlatmıştır.

Mehmet Zahid KOTKU (ks) Hazretlerine ait makalede “Ömrün Kıymeti” konusu ile bir Müslümanın namanını nasıl geçirmesi ve ne gibi hususlara dikkat etmesi gerektiğine değinilmiştir.

Prof. Dr. Hasan DOĞRUYOL Beyefendinin kaleme aldığı “Genetik Kirlenme” makalesinde genler üzerinde gerçekleştirilen değişikliklerle yaşanan tahribatlar konu alınmıştır.

Prof Dr. İsa YÜCEER Beyefendi tarafından kaleme alınan “Acziyet Değil, İradeli ve Azimli Olmak” konulu makalede Müminin duyarlılığı, sorunlar karşısında iradeli olmak gerektiği gibi muhtelif konular üzerinde durulmuştur.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi “Aykırılaşmak” konulu makaleyi kaleme almıştır.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY Hanımefendi, kepek ekmeği ve HDM şubesi açmak ile ilgili yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulu’nun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Uzm. Dyt. Havva ARIN ERBAY Hanımefendinin “Şekersiz Yaz Tarifleri” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Uzun zamandır kağıtlarda meydana gelen fiyat artışları sebebiyle dergi abonelik ücretlerinde bir güncelleme yapma mecburiyeti gündeme gelmiştir. Helal Yaşam Rehberi 1 yıllık abonelik ücretimiz 91. Sayı itibari ile 280 TL olmuştur.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll Up